Köp- och leveransvillkor

Allmänna villkor
Dessa allmänna villkor gäller när du som kund gör en beställning via Rehabproffsen.se (ägs och drivs av Fyndway AB Org.nr 559151-0911) och tillhörande sidor (”hemsidan”). Avtal ingås mellan dig och Fyndway AB, (”Rehabproffsen.se”). Övrig information om Rehabproffsen.se samt kontaktuppgifter framgår på hemsidan.

Avtal
När du genomför ett köp godkänner du våra köpvillkor samt vår integritetspolicy. Du godkänner därmed att du som kund har tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter enligt Rehabproffsen.se integritetspolicy.

Betalning
Rehabproffsen.se använder sig av Klarnas betalningstjänster som är tryggt och säkert för dig att handla på nätet. Du kan enkelt välja den betalmetod som passar dig bäst, antingen med Klarna faktura vilket innebär att betalningen sker efter det att varorna levererats, delbetalning, kontobetalning, kortbetalning Visa, MasterCard, du kan även välja att betala med Swish eller banköverföring.

Priser
Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

Beställning
När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress.
Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till info@rehabproffsen.se

Leveranssätt och fraktkostnader
Fraktavgiften är 39 kr om ordervärdet är under 499 kr, och fri frakt om den är över 499 kr, du ser alla priser i kassan. Normal leveranstid är 1-2 arbetsdagar med postnord. Vanligtvis kommer ditt paket levereras direkt i din brevlåda. Om paketet är för stort för att få plats i brevlådan kommer Postnord istället meddela dig om att du kan hämta ut paketet på ditt närmsta utlämningsställe. När du hämtar ut ditt paket ska du ta med dig din legitimation. Om du ska hämta ut ett paket för någon annans räkning behöver du även visar dennes legitimation. Mer information om detta finner du på Postnords hemsida. Varor som beställs innan klockan 14:00 på vardagar skickas vanligtvis samma dag. Om du har lagt en order under en kväll eller helg kommer varorna att packas och skickas till dig under nästkommande vardag. Vi kan tyvärr inte påverka eventuella förseningar hos fraktbolaget.

Outlösta Paket/Försändelser
För paket som kommer tillbaka till oss från Postnord, med anledning av att varan ej efterfrågat/uthämtat av dig, debiterar vi dig 190 kronor. Detta gör vi för att täcka våra kostnader för frakt, administration och hantering. Om varuvärdet är lägre än 190 kronor debiterar vi istället hela beloppet för ej uthämtade paket.

Ångerrätt och Returer
Om du ångrar ditt köp eller någon produkt från din beställning måste du låta oss veta detta inom 14 dagar efter att du mottagit de aktuella produkterna, detta i enlighet med Distansavtalslagen, om varorna inte ankommit till Rehabproffsen 14 dagar efter meddelande om ånger så anses kunden ha accepterat köpet.

Vänligen notera att ångerrätten inte gäller för produkter med bruten försegling eller som inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl. Ångerrätten gäller endast om varan som returneras är oanvänd och i obruten originalförpackning, vi accepterar endast oanvända produkter.

Om du vill utöva din ångerrätt ska du lämna ett klart och tydligt meddelande till oss, innehållande ditt namn, adress och eventuellt telefonnummer och e-postadress. Om du önskar frånträda avtalet, företrädesvis via e-post, info@rehabproffsen.se Vänligen ange kundnummer eller fakturanummer vid kontakt för snabbast service.
OBS. inga returpaket tas emot innan det har anmälts och godkänts, produkten kommer då att skickas tillbaka till er och speditören kommer eventuellt ta ut extra avgifter. 

Du som kund ansvarar för risken vid returfrakt, vilket bland annat innefattar risken för att produkten skadas eller kommer bort under frakten tillbaka till oss. Allt innehåll som skickats till dig ska medfölja paketet som skickas tillbaka. Det är viktigt att alla delar såsom eventuella skruvar, instruktionsböcker, originalförpackning och produkter är oanvända och hela. Produkten ska helt enkelt kunna säljas igen utan anmärkning. Du som kund står även för returfrakten. Paketera väl.

När vi mottagit din retur och gjort bedömningen att produkten är i väsentligt oförändrat skick och hela innehållet finns med kommer vi inom 7 dagar att återbetala dig. Återbetalning sker med samma betalsätt som användes vid köpet. Observera att eventuella avgifter såsom exempelvis frakt- och fakturaavgift ej återbetalas.

OBS – VÄLJ LEVERANS TILL BREVLÅDA VI KAN EJ TA EMOT RETURER SOM ÄR SKICKADE SOM REK (SKICKAS AUTOMATISKT TILLBAKA TILL AVSÄNDAREN).

Återbetalning
När du utnyttjat din ångerrätt ska Rehabproffsen utan dröjsmål betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 7 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi förbehåller oss rätten att avvakta återbetalningen till vi fått tillbaka varan från dig.

Reklamation
Har du fått en skadad produkt eller saknar en produkt i din order så gör du en Reklamation. Vi ansvarar endast för felet om det är ursprungligt, det vill säga att felet funnits i varan redan när du tog emot den.

Vänligen kontakta kundservice, info@rehabproffsen.se  innan du skickar tillbaka en vara, oavsett anledning, så får du instruktioner för snabbast möjliga hantering. OBS. inga returpaket tas emot innan det har anmälts och godkänts

När varan returnerats till oss kommer den att undersökas och om vi godkänner reklamationen kommer vi att hantera reklamationen i enlighet med bestämmelserna i konsumentköplagen (1990:932) genom att i första hand reparera varan eller leverera en ny vara.

Vid godkänd reklamation står vi för returfrakt mot uppvisande av kvitto. Även om vi godkänner en reklamation är du som kund alltid skyldig att begränsa dina kostnader till följd av reklamationen. Det är således endast försvarliga kostnader som ersätts.

Varan kommer att undersökas i enlighet med den beskrivning av eventuellt fel som du som kund lämnar i samband med reklamationen. Det är därför viktigt att du lämnar en så utförlig beskrivning som möjligt. Om varan efter undersökning befinns felfri eller utsatt för yttre påverkan och reklamationen därför inte godkänns, kommer du som kund att debiteras vår kostnad för att undersöka varan samt fraktkostnad.

Ansvarsbegränsning
Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten. Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.
Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

Produktinformation
Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.

Information om Cookies
Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.

Personuppgifter
Genom att handla på Rehabproffsen.se accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.

Rehabproffsen.se ( Fyndway AB 559151-0911 ) är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden – för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.
Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

Vad är en personuppgift?
En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

Vilka uppgifter lagrar vi?
För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.
Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

Rättslig grund
I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.
Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?
Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.
De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna och Swish.

Fraktbolag
För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
De fraktbolag vi samarbetar med är: Postnord.

Nyhetsbrev
Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.
Vi använder för utskick av nyhetsbrev.

Rätten till tillgång
Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

Rätt till rättelse
Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

Rätten att bli glömd
Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

Ansvarig för dataskydd
Rehabproffsen ( Fyndway AB 559151-0911 ) är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

Så skyddar vi dina personuppgifter
Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

Ändringar till de Allmänna Villkoren
Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

Tvist och lagval
I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr

Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.

Har du frågor om policyn eller vår personuppgiftsbehandling vänligen kontakta oss enligt nedan.

Rehabproffsen.se
c/o Fyndway AB
Ekensbergsgatan 15A
15243 Södertälje
E-post: info@rehabproffsen.se